Salesfunnel

‘Wat heb je gisteravond gedaan?’ ‘Tijdens een webinar lekker even over mijn passie en mijn doelen nagedacht. Voelt goed,’ antwoordde ik tevreden. Er is een schat aan gratis informatie te vinden, voor wie inspiratie zoekt bij het opzetten van een eigen onderneming. Een heerlijk tijdverdrijf om je mee onledig te houden, zeker als je, zoals ik, nog maar half en half van start bent gegaan.

Onzin
Tips over doelen stellen, je passie volgen, je omzet en winst verdubbelen, je mooiste leven leven: het is er allemaal. De business-coaches buitelen met hun aanbod over elkaar heen en ik laaf me er aan. En na het lezen van zo’n e-book voel ik me weer een stapje dichter bij mijn eigen fulltime onderneming.

Onzin natuurlijk – stappen zet je niet door er over te lezen, maar door ze te doen. Dat staat trouwens ook in al die e-books. En ik raak een beetje verzadigd. Het is tijd om zelf in actie te komen. Maar ik maak mezelf graag wijs dat het een nuttige tijdsbesteding is. En heus ook leerzaam. Wist je bijvoorbeeld dat je als online ondernemer een salesfunnel hebt? Of in ieder geval dien je die te hebben. Ik wist dat dus niet.

Trechter naar succes
Laat me je, voordat je mijn salesfunnel weer uitwandelt, uitleggen wat dat is. Een funnel is letterlijk vertaald een trechter. In de funnel neem je de toekomstige klant, die eerst nog slechts een nieuwsgierige bezoeker is, bij de hand. Je zorgt dat de klant je leert kennen. Met blogs bijvoorbeeld (blijf er nog even bij alsjeblieft).
Idealiter gaat de potentiele klant jou vertrouwen. Een deel van de mensen die verder de funnel inwandelen omdat ze je leuk zijn gaan vinden, neemt dan uiteindelijk een product of dienst af. Voilà. Omzet, rijkdom, succes.

Tot zover de theorie.
Ik blog, en ik doe dat met plezier. Of je er iets aan hebt weet ik niet – ik hoop het wel. Misschien is het vermakelijk, biedt het herkenning. Maar waar past dit in mijn salesfunnel? Waar leidt de trechter heen? Heb ik wel een salesfunnel? Ik vrees van niet. Ik heb vermoedelijk ergens een stapje gemist. Ik denk dat ik daar nog een extra webinar over ga volgen.

Posted in

Cindy Doff

1 reactie

  1. Dione op 6 februari 2018 om 8:00 am

    I like!! 😃Zo herkenbaar. En los van je doel, gewoon een leuke bezigheid! X

Laat een reactie achter