Fitgirl

Bij een tekort aan intrinsieke motivatie en een overschot aan kilo’s besloot ik een nieuwe weg in te slaan, en die motivatie te kopen. Of eigenlijk besloot mijn vrouw dat, en ik moest mee. Maar op de ochtend dat we samen naar de eerste les met onze personal trainer zouden gaan haakte ze af, en zo toog ik mijn eentje met lichte vrees voor wat komen zou naar de sportschool.

Lof
Ik hoop dat ik op tijd begonnen ben, want de heropening van de kantoren dreigt en ik pas mijn nette werkkleren niet meer. En ik kan niet in een joggingbroek en een T-shirt naar kantoor. Nou ja, dat kan natuurlijk wel, maar ik wil het niet.

Nu train ik twee keer per week, een keer met N en een keer met S. Ze zijn van de zachte, vriendelijke aanpak. Ze schreeuwen niet, ze drillen niet, ze tergen me niet. Integendeel. Ik word geprezen bij elke goede houding en aangemoedigd bij elke set herhalingen, alsof ik een baby ben die haar eerste stapjes zet. Ik krijg complimenten voor inzet en vooruitgang. 
Maar net niet te veel. Ze doseren hun lofprijzingen perfect.
Ze verleiden me tot het verleggen van mijn grenzen.

Opgewekt
Zelf ben ik een buikspieroefening al na drie keer spuugzat. Maar van vijf seconden bewegen word je niet fit, dus het zijn altijd setjes van drie keer tien, of varianten daarop.
‘Netjes,’ zegt S als ik de opgedragen reeks afmaak, en het klinkt alsof ze het meent. Ze zegt het steeds en ik vind het elke keer leuk. 

‘Nice,’ zegt N. ‘We doen nog een laatste reeks van twaalf, goed?’
Nou nee, liever niet, want ik vind deze oefening heel erg stom en ik word er moe van en het brandt. Maar oké. Voor jou wil ik het wel doen, want je bent echt ontzettend aardig tegen me.
‘Is goed,’ zeg ik rood aangelopen, en doe er braaf nog twaalf.
Ik hou helemaal niet van sporten, en toch verlaat ik elke keer uitgewrongen en opgewekt het pand.

Nice
Motivatie en complimenten kopen is niet goedkoop. Het is een luxe elke maand zo veel geld neer te tellen voor iets dat je op eigen houtje zou kunnen doen. 
Maar ach, ze waren heel lang dicht, de sportscholen. Ik gun ze de inkomsten en ik gun mijzelf al die complimentjes. En bijkomend voordeel is dat ik er wat gezonder van word.
En mijn jurkjes straks weer pas.
Netjes. Nice. Hou vol. Goed bezig.

Posted in

Cindy Doff

2 reacties

  1. Dione op 9 juni 2021 om 10:58 pm

    You go, firgirl!

  2. Daniele op 10 juni 2021 om 10:26 pm

    Goed bezig 💪🏻

Laat een reactie achter