Niche

Ik leerde via LinkedIn iemand kennen die het liften promoot als wijze van vervoer. Een boek en een TED Talk over alle belevenissen en voordelen van liften incluis.
Daar smul ik van. Wat een verrukkelijke niche, en wat moet het fijn zijn om je bestemming in het leven gevonden te hebben (liftend, in dit specifieke geval).

Flow
Ik ben geen schrijver van een boek over herstellen van burn-out met behulp van paardencoaching, of organisatiefilosoof voor het MKB in de metaalsector.
Ik heb geen niche, geen specialisme.
Ik heb, kortom, geen uitgesproken passie.

Het voelt als een gemis, want ik word erg opgewekt van mensen die hun passie kennen en daar vol voor gaan. Die in een flow zitten en de wereld mooier maken vanuit een bezielde overtuiging.
Ik gun mijzelf ook zo’n onderwerp, iets dat identiteit en richting verschaft, een missie die een helder licht schijnt op al mijn keuzes.
De behoefte om iets wezenlijks bij te dragen groeit.
Maar hoe? Met wat?

Hobby
Ik schrijf graag, maar niet fulltime of over één thema. Ik raap wel eens zwerfafval, maar niet pur sang. Ik coach, maar niet volgens een favoriete specifieke methodiek. Opleidingen volgen vind ik heerlijk. Teksten redigeren: I like it. En er is meer dat mij bekoort.
Maar bij de vraag ‘Wat is je hobby’ sla ik al dicht.
Poezen aaien die ik op straat tegenkom?

Ook op het werk combineer ik meerdere rollen.
‘Werkt in zakelijke dienstverlening,’ is mijn functiebeschrijving op LinkedIn, bij gebrek aan een passende functienaam. Zit ik bij HR? Werk ik in de kantine? Doe ik compliance, incasso, de receptie? Joost mag het weten.
Recruiters scrollen snel door, geagiteerd door deze generieke non-informatie.

Puzzel
Mijn hart gaat van veel dingen sneller kloppen. En als ik iets heb ontdekt en uitgeprobeerd, neergezet en vorm heb gegeven krijg ik zin in wat nieuws.

En ik weet nog niet hoe dat allemaal samenkomt, later als ik groot ben.
Maar later is nu. Ik ben al heel lang groot. En ik ben drukker met de reis dan de bestemming.

Voorlopig ga ik maar gewoon door met dingen doen die me blij maken.
Ooit vallen de puzzelstukjes in elkaar.
Of misschien is alles al goed zoals het is. Kan dat ook een profielbeschrijving zijn?

Posted in

Cindy Doff

Laat een reactie achter