Beton cire

Ik heb me aangemeld bij een aantal internetbureaus die bemiddelen tussen tekstschrijvers en bedrijven die een tekst nodig hebben. Ik wil meer schrijven, en ik wil er geld mee verdienen. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Er is voldoende vraag naar schrijvers bij zulke bureaus, dat valt me niet tegen. Zo kan ik nu, in plaats van dit stukje schrijven, ook met een informatief artikel over beton ciré, kozijnen of ontijzering aan de slag. Of een blog produceren over winterbanden, waar het woord winterbanden minimaal vier en maximaal zes keer in voorkomt.

Kill your darlings
Misschien niet mijn specialiteit, maar de schoorsteen moet roken. En ik weet wat beton ciré is, ik vind het mooi. We hebben het overwogen voor onze badkamer. Maar die was er te klein voor, denken we, want de verkopers haakten allemaal af op het moment dat het aantal vierkante meters ter sprake kwam. En beton ciré is prijzig. Maar dat mag ik vast niet schrijven in een informatief artikel over beton ciré.

Maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit te werken, zeggen ze. Maar een blog schrijven over winterbanden zou ernstig hard werken worden, hittegolf of geen hittegolf. Ik rij er niet eens mee.
Even doorzetten dan maar.
Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden, waardoor je meer grip hebt op ijzig wegdek. Het rijdt dus veiliger, in de winter.
Vervolgens wat eindredactie: de overbodige onzin weghalen, kill your darlings, kritisch nalezen.
Nee, dit gaat niet goed, dan blijft dan alleen het woord winterbanden over. Ik kan beter een ander onderwerp kiezen.

Slanghaspels
Maar net nu ik de opdracht over beton ciré nog een keer wil bekijken blijkt ‘ie te zijn opgepakt door een andere schrijver. Ik vis achter het net. Hetzelfde met de opdracht over Portugese tegels, en kunststof lassen. Er waren blijkbaar meer kapers op de kust.

Morgen maar weer kijken of ik een opdracht kan scoren. Misschien staat die over reelcraft slanghaspels nog open. Als ik heb opgezocht wat dat zijn kan ik daar wel iets over op papier zetten. En ik heb vast vaker de term beton ciré in mijn tekst verwerkt dan degene die deze opdracht voor mijn neus wegkaapte.

Posted in

Cindy Doff

Laat een reactie achter