Drankbon

Mijn middelbare school houdt een reünie. Het komt meerdere malen langszij via social media. Ik neig naar een nee, maar er blijken vrienden te gaan, dus het wikken en wegen kan beginnen. Ik klik de status ‘Geïnteresseerd’ aan.

Toilet
Je moet bij de aanmelding vooraf kiezen voor twee drankbonnen, twee drankbonnen + een broodje of twee drankbonnen + buffet. Wie verzint zoiets, anders dan de mensen die over de inkoop van het eten gaan en geen voedsel willen verspillen?
Een nobel streven, maar dit is een middelbareschoolreunie.

Loop je na een half uur tot op het bot verveeld het pand uit? Of trekt de conciërge je tegen sluitingstijd van de toiletten, waar je net als vroeger beschonken een sigaret probeert op te steken, hoewel je al jaren niet meer rookt?
Onmogelijk vooraf te bepalen.

Piloot
De mensen van school die ik nog steeds zie of volg, volg of zie ik nog steeds, dus daar hoef ik niet voor te gaan, en anderen zie ik niet voor niets niet meer. Van de in betweens weet ik vaak de naam niet eens, wat gênante situaties oplevert, die ik ook zonder reünie al vaak genoeg heb.

De mensen waar ik nieuwsgierig naar ben – zo had ik een blauwe maandag verkering met L., die piloot is geworden, op social media kan ik hem niet vinden – zijn er natuurlijk niet. En dan hebben we het nog niet eens over ingewikkelde zaken als antwoord geven op de vraag ‘Wat doe jij tegenwoordig in het leven’.

Humus
Ik laat mijn keuze nogal ruggengraatloos afhangen van of er voldoende mensen gaan waar ik met plezier een middag mee doorbreng, en die blijken er te zijn, en lastige vragen hoef ik van hen niet te verwachten.

Ik zet mijn pijlen op twee drankbonnen + broodje.
Dieetwensen mogen per mail worden ingediend.
Een volkoren speltbroodje graag, met vegetarisch beleg, zoiets als gegrilde groenten met truffelmayonaise, zonder boter alstublieft.

Posted in

Cindy Doff

Laat een reactie achter