Goudvis

‘Als je wordt gedoopt dan ga je naar het ziekenhuis en druppelen ze kaarsvet op je,’ zei mijn dochter eens toen ze klein was. We waren nog niet toegekomen aan wat algemene ontwikkeling op geloofsgebied.

Energie
Ik neem niet alle 4200 religieuze stromingen met haar door, maar wat basisbeginselen heeft ze inmiddels wel meegekregen. Zoals dat je geloof vaak afhangt van waar je wiegje heeft gestaan, en dat sommige mensen vinden dat hun religie of overtuiging de enige juiste is en oorlog voeren met mensen die er anders over denken.

Zelf bekijk ik de wereld graag non-duaal, en vanuit de wetenschap (hoewel je ook dat als overtuiging kunt beschouwen, want wat weten we nou helemaal) dat alles energie is.

Ietsisme
Ik gun daarnaast ruimhartig iedereen zijn of haar eigen overtuiging, en ik pretendeer dat mijn dochter zelf mag kiezen wat bij haar past.

Maar ik ben selectief in wat ik haar bijbreng. Of nou ja, laten we zeggen dat ik het gefaseerd aanpak.
Ik heb haar bijvoorbeeld nog niet ingewijd in het bestaan van de reptilians of uitgelegd wat ‘ietsisme’ betekent.

En ik zou, alle ruimhartigheid ten spijt, schrikken als ze besluit om haar goudvis tot oppergod te bestempelen, en haar lotsbestemming in handen legt van het patroon waarin hij of zij – we weten het geslacht niet, dat hoort bij rechtgeaarde goddelijke wezens – het uitgestrooide visvoer opeet.

Vroeger
Ondertussen zit ik met mijn non-duale gedachtegoed in een winterse onesie achter de laptop, omdat het vanmorgen vroeg nog fris was en ik later geen zin had me fatsoenlijk aan te kleden. Ik zit het uitzicht uit de werkkamer beu te raken, en mijmer over vroeger.

In een grijs verleden, in februari om precies te zien, liep ik in een stedentrip op één dag meer stappen dan ik gedurende deze hele lockdown gezet heb.
Ach, vliegen naar het buitenland! Das war einmahl.

Tulp
Ik overweeg religieuze stroming 4201 op te richten, om volledige afstomping te voorkomen. Ik ga de toekomst aflezen aan kaarsvet dat ik bij nieuwe maan op een stralingsvrije tulp druppel. Ik moet alleen nog even een naam bedenken en er een boek over schrijven.

Of misschien moet ik me morgen gewoon weer normaal aankleden.

Posted in

Cindy Doff

Laat een reactie achter