Hashtag kapper

Om onduidelijke redenen raakte ik verzeild in de krochten van mijn eigen Twittertijdlijn, waar ik vroeger heel actief op bleek te zijn geweest. Ik laveerde tussen vergeten all-inclusive-vakanties en openbaarvervoersleed mijn verleden in, langs onuitstaanbare hashtags als #welkomterugindeochtendspits en tenenkrommend saaie tweets over dagelijkse beslommeringen, die ook toen al niemand geboeid kunnen hebben.

#futiliteiten
Ik scrolde langs het eerste groentehapje van mijn dochter terug naar de tijd dat ‘Oh Oh Cherso’ op TV was, en ik ‘gekookt’ als woord van de dag bestempelde in een Tour de France uit 2010. En ik schrok van de ondraaglijke lichtheid van deze online uitgebraakte futiliteiten. Wat had me bezield om wereldkundig te maken dat ik bij de kapper zat en dat het daar saai was (duh)? Nobody gives a flying fuck.

Er lazen maar weinig mensen mee, wat achteraf beschouwd niet heel vreemd is.
En wat als ik over een paar jaar deze blogs met eenzelfde bril bekijk? AAAAARGH! Een overdosis #futiliteiten in langgerekte tweets. Dat moet beter.

Grijs is het nieuwe blond
Dus bij deze. Ik deed recent een fantastische ontdekking, die het wel echt waard is om wereldkundig te maken.
Dat zit zo. Ik wil naar de kapper, maar mijn maag knijpt samen bij de gedachte aan de obligate ‘Ga je nog op vakantie? Wat voor werk doe je? Ben je nog op vakantie geweest?’-vragen. Want daar moet ik dan normale sociaal-wenselijke antwoorden op verzinnen, en dat kost heel veel moeite, tussen de herrie van föhns en andere obligate gesprekken door.
Extraverte opgewekte vriendelijke kapster: ‘Ben je lekker vrij vandaag?’
‘Nee, ik zit hier stiekem in de baas z’n tijd geknipt te worden, doe ik altijd. En jij, ben jij vrij vandaag?’

Maar mijn uitgroei gaat terug tot 2,5 jaar geleden en kan niet meer doorgaan voor een balayage. Mijn in rap tempo toenemende grijze haren dreigen een natuurlijke vervanging te worden voor highlights, en grijs is weliswaar het nieuwe blond, maar het zijn er nog te weinig om door te gaan voor iets hips.

Verlossing
‘Kan ik niet gewoon naar een kapper waar ik niet hoef te praten?’ verzuchtte ik.
En hier komt dus het verlossende antwoord, het belangrijke nieuws, dat Google voor mij vond. #Breaking: een landelijke kappersketen heeft stiltestoelen!
Mijn gebeden waren verhoord. Ik heb een afspraak gepland.

Ik zal uit dankbaarheid voor de uitvinding van het concept Stiltestoel – beloofd – niemand meer lastigvallen met zelfbedachte hashtags en andere onzinnige pulp. Ik zal dus ook niet delen hoe het me bevallen is bij de kapper. Ik maak alleen nog gewag van echt relevante zaken.
Mocht het dus wat stil blijven op dit blog dan weet je hoe dat komt.

#stiltestoel #kapperhereIcome #introvertsuniteathome #ophoudennumetdezehashtags #ditwasdelaatste

Posted in

Cindy Doff

1 reactie

  1. Dione op 1 september 2018 om 8:30 pm

    😂😂
    Good for you 😘

Laat een reactie achter