Ik wil iets met campers

‘Ik wil iets met campers doen,’ zei de vrouw naast me. ‘Niet met van die ouderwetse campers, met van die wit-met-bruine inrichtingen, nee, ik wil een camper waar ik me in thuis voel. Mijn eigen rijdende huisje, dat ik helemaal zelf heb ingericht. Ik wil het interieur van campers verbouwen.’ Ze vertelde er zo enthousiast over dat ik bijna zelf een door haar verbouwde camper wilde, en ik hou niet perse van campers. In ieder geval kreeg ik heel erg veel zin in vakantie.

Seminar
We zaten op een seminar over schrijven, dat vooral over ondernemerschap en schrijven bleek te gaan, en we moesten elkaar vertellen waar wij als ondernemer mee bezig waren. Gelukkig was ze net als ik nog in de beginfase van het ondernemerschap. We konden elkaar dus volstrekt vrijblijvend vertellen wat we zouden willen doen als we wel echt ondernemer zouden zijn.

Maar ik was niet voor niets naar het seminar gekomen. Om mijn deelname toch wat nuttiger te maken heb ik mijn ideeën gedeeld. Over de doelgroep waar ik mij met coaching op wil richten. Die volwassenen, die worstelen met een diagnose autisme, en die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Of die daar misschien nog helemaal niet mee uit de kast zijn. En die dan mij als ervaringsdeskundige coach zouden willen inschakelen. Omdat het heel fijn kan zijn dat proces niet in je eentje door te maken.

En oh ja, ik wil ook ghostwriter zijn. Van boeken bijvoorbeeld. Die mensen in hun hoofd hebben en die ik voor ze op papier zet.

Inlevingsvermogen
De dame met haar campers vond het geen gek plan en ook geen gekke doelgroep, die autisten. Dat stelde me gerust, want ik blijf het een beetje spannend vinden. Het leek haar echter wel verstandig om die twee zaken te scheiden, het coachen gericht op volwassenen met autisme en het ghostwriten. Inlevingsvermogen om het verhaal van iemand anders te kunnen opschrijven en autisme gaan in de ogen van de meeste mensen niet makkelijk samen.

Dat snap ik wel. Daar was ik zelf waarschijnlijk ook van overtuigd, voor ik die diagnose kreeg. Maar gelukkig sluit het een het ander niet per definitie uit. Althans, dat is mijn ervaring. Misschien moet ik daar ook nog eens wat over schrijven, inlevingsvermogen en autisme. Maar eerst maar eens verder met mijn onderneming. Of een vakantie boeken.

Posted in

Cindy Doff

Laat een reactie achter