Rucola

Mensen kwamen tot rust, ze kwamen nader tot elkaar, en er ontstond meer verbinding, liefde en creativiteit. Zo prediken hoopvolle teksten op social media, die niet zozeer bedoeld lijken als actuele beschrijving van de situatie, als wel een ‘als we het met z’n allen maar heel hard roepen wordt het misschien waar.’

Beweging
Ik ben voor verbinding, liefde en creativiteit, maar mijn week zag er allesbehalve zen uit. Ik had heel veel werk te doen en we probeerden twee fulltimebanen te combineren met huiswerkbegeleiding en entertainment voor een negenjarige, wat ik geen sinecure vond.

Het leek me pedagogisch verantwoord dat mijn dochter me een Tiktok-dansje zou leren. Een zelfbedachte thuisschoolopdracht met een uitgelezen combinatie van beweging, creativiteit en humor. Ze mocht het online zetten (de drie klasgenoten die haar besloten account volgen zijn dat filmpje vergeten tegen de tijd dat we elkaar op het schoolplein terugzien, gok ik).

Restaurant
Daarna dook ik weer snel een call in, en keek naar collega’s die hun pak en stropdas hadden verwisseld voor een sweater. Ook ik borstel mijn haar netjes op deze thuiswerkdagen, want voor je het weet verlies je alle gevoel voor decorum, en waar zijn we dan nog.

Toen de horeca dicht moest kwamen er ’s avonds mensen aan de deur. Of we eieren wilden kopen, en melk, dat kwamen ze dan morgen brengen, want ze hadden hun restaurant moeten sluiten.
We hadden genoeg, maar kochten uit saamhorigheid tien eitjes. Of we dan ook wat rucola wilden. Ja hoor.

Boekenkast
Hoe ouder de collega, hoe groter de kans op een grenen boekenkast op de achtergrond, constateer ik trouwens na een week videobellen.

Het bleek een industriële hoeveelheid rucola te betreffen, want restaurants kopen niet klein in. We eten dus al de hele week rucola, in zo’n beetje alles waar het door kan, en de hoeveelheid is niet geslonken.
Ik klaag niet, want wij hebben het goed, al denk ik dat ik voorlopig even geen rucola hoef, als dit achter de rug is.

Nu gaan de kappers dicht. Het videobellen is waarschijnlijk geen lang leven beschoren.

Morgen weer een Tiktokdansje.

Posted in

Cindy Doff

Laat een reactie achter